PMU verwijderen

Permanente Make Up Verwijderen door Laseren
Wanneer je niet blij bent met je permanente make up, of het is misschien een nog een vorm of kleur die een tijdje in trend was maar nu niet meer, dan kun je dit uiteraard laten verwijderen. Gelukkig is alles wat betaalbaarder geworden door de jaren heen. Voorheen was laseren namelijk ontzettend duur! Maar nu kun je gemakkelijk je permanente make up laten weg laseren. Maar wat gebeurt er eigenlijk tijdens het laseren?

Permanente make up verwijderen met laser
Wanneer je niet meer blij bent met de permanente make up, kun je het gemakkelijk laten verwijderen door middel van een laser. Het kost wat tijd en geld maar uiteindelijk behaal je meestal wel het resultaat. Laat je permanente make up altijd verwijderen door een gespecialiseerde kliniek.
De behandeling wordt niet volledig als pijnloos ervaren. Er worden namelijk met een laser, energiepulsen in de huid aan gebracht. De energie dringt dus wat dieper de huid binnen om de inkt uit de huid te halen.

Is laseren voor permanente make up pijnlijk?
Helaas wordt de behandeling vaak wel als pijnlijk ervaren. Maar niet getreurd! Want de hoeveelheid wat gelaserd moet worden voor een wenkbrauw is uiteraard vrij weinig. Daardoor duurt een behandeling ook niet heel lang. Op deze manier is het ook prima vol te houden om te laseren.

Verdoving tijdens laseren van permanente make up
Er wordt meestal niet met een verdoving gewerkt. Dit komt ook omdat de laserimpulsen de diepere huidlaag binnendringen, en een verdovingscreme vaak alleen de bovenste huidlaag verdooft. Het heeft dus niet zo veel nut om een verdoving aan te brengen en duurt in theorie langer dan dat de behandeling zelf duurt. Verdoving moet vaak tussen de 15 a 20 minuten inwerken, en het laseren zal per wenkbrauw misschien 3 a 5 minuten in beslag nemen.

Bijwerkingen laseren van permanente make up
Direct na de behandeling zul je zien dat de huid wit zal kleuren. Na ongeveer een half uurtje zul je het pigment van de permanente make up gewoon weer zien zitten. Dit is een natuurlijke reactie van inkt in de huid. Daarna zal de huid licht geirriteerd aanvoelen en rood zijn. Dit houdt ongeveer 24 uur aan. Ook kan er een licht branderig gevoel komen na ongeveer 3 tot 7 dagen.
Je mag tussen de behandelingen door niet onder de zonnebank of in de zon zitten. Dit omdat er toch een bepaalde wond ontstaat, en wanneer je in de zon gaat kan de wond gaan infecteren of pigmenteren.
Ook kun je beter even niet pittig eten direct na de behandeling, sporten, of in de sauna gaan zitten. Al deze activiteiten hebben weer effect op het behandelde gebied.
Zoals wij altijd aangeven in onze lessen wanneer we permanente make up hebben geplaatst: het uiteindelijke resultaat hangt sterk af van de nazorg die de klant wel of niet naleeft. En zo geldt dit ook voor de nazorg na de behandeling van het verwijderen van permanente make up.
Na 24 uur zullen er op het behandelde gebied korstjes ontstaan. Dit lijkt een beetje op de korstjes zoals wanneer je net permanente make up hebt laten plaatsen. Ook dus weer een geheel natuurlijke reactie. Zorg ervoor dat je niet aan de korstjes trekt, krabt of simpelweg zit. Laat dit proces geheel zijn gang gaan, op deze manier ben je namelijk wellicht sneller van het laseren af!

Hoeveel behandelingen heb je nodig voor het verwijderen van permanente make up?

Gemiddeld zijn er tussen de 10 en 20 dagen nodig om het resultaat te kunnen zien. Het pigment in de huid wordt langzamerhand afgestoten door de natuurlijke reactie na het laseren. Dit vergt gewoon wat tijd. 

Daarnaast moet het gelaserde gebied volledig kunnen helen totdat er een nieuwe behandeling kan worden uitgevoerd. Gemiddeld tussen de 6 a 8 weken moet er tussen iedere behandeling zitten. Anders kan de behandelde plek niet volledig helen, en maak je eigenlijk meer kapot dan dat je heelt. 

Er zijn ongeveer 3 a 4 behandelingen nodig voordat je überhaupt het gewenste resultaat behaald. 

Permanente make up verwijderen met remover 

Is er een manier waardoor permanente make up verwijderd kan worden zonder het gebruik van een laser apparaat? 
Ja! die is er! Met eenzelfde naald als de naald die gebruikt wordt voor het pigmenteren van wenkbrauwen kun je ipv pigment een remover in de huid aanbrengen. Aangezien pigmentatie in de bovenste huidlaag wordt geplaatst lost een remover het pigment op. Het pigment wat zich in de huidlaag bevindt wordt verbleekt. Je zal dus merken dat met een remover het behandelde gebied niet volledig verdwijnt.